Отидете към основна версия

20 497 13

Да прескочиш границата на САЩ с Jeep - (Видео)

  • jeep-
  • контрабанда-
  • марихуана
Снимки: Гранична полиция на САЩ

Мексиканските контрабандисти стават все по-изобретателни в начините за преминат изградената от властите в САЩ гранична стена, коментира АП.

Последният опит е от Калифорния. След месеци на обмисляне контрабандистите от Мексико решили да изградят рампа, по която да прехвърлят сребрист Jeep в САЩ.

В сряда при рутинен обход на границата служители от Американската гранична служба забелязали Jeep-a, кацнал на върха на стената. От страна на Мексико двама младежи се опитвали да освободят возилото. При появата на американците мексиканците избягали.

От Гранична полиция на САЩ заявиха, че става дума за опит за контрабанда на марихуана. След като Jeep-ът заседнал в най-високата част на рампата, дрогата била извадена, за да не попадне в ръцете на полциията.

Това не е първият опит да се премине границата по този начин. През април 2011 г. е бил заловен пикап с материали за изграждане на рампа, припомнят властите.

Според официалната статистика около 95% е намалял трафика на хора в района на Калифорния, но са се увеличили опитите за нелегално прехвърляне на дрога.

Jeep-ът и рампата са конфискувани от властите и ще послужат като доказателство при залавянето на двамата контрабандисти.  

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини