Отидете към основна версия

3 229 11

Британка обвини шейх в изнасилване

  • великобритания-
  • оае-
  • изнасилване-
  • британка-
  • шейх

Жертвата е подала жалба до столичната полиция, която разследва твърдението за изнасилване

Снимка: БГНЕС/ EPA

Британка, работеща за литературен фестивал в Обединените арабски емирства (ОАЕ), твърди, че е била подложена на сексуално насилие през февруари от министър на ОАЕ, пише вестник The Sunday Times.

69-годишният шейх Нахян бин Мубарак Ал Нахаян, който отрече да е извършил неправомерни действия, е разследван от Скотланд Ярд, пише вестникът. Предполага се, че нападението е станало, когато служителката на литературния фестивал "Hay". 32-годишната Кейтлин Макнамара, която се е отказала от правото си на анонимност, е посетила министъра в частна вила в деня на Свети Валентин, се казва в доклада, предаде "Актуално".

Предполагаемата жертва заяви, че нападението е станало, когато тя е приела покана да се срещне с шейха малко преди откриването на фестивала в Абу Даби. По-късно във Великобритания тя подала официална жалба до столичната полиция, която разследва твърдението за изнасилване, се добавя в материала на вестника. Председателят на борда на фестивала "Hay" Каролайн Мишел каза: „Това, което се случи с нашия приятел и колега Кейтлин Макнамара в Абу Даби миналия февруари, беше ужасяващо нарушение и отвратителна злоупотреба с доверие и власт. Шейх Нахян бин Мубарак Ал Нахян се подигра с министерските си отговорности и подкопа трагично опита на правителството му да работи с фестивала за насърчаване на свободата на словото и овластяването на жените".

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: