Отидете към основна версия

3 789 5

Неизвестни убиха близо 100 мирни граждани

  • етиопия-
  • падение-
  • убити-
  • терор-
  • кръвопролитие

Трагедията се е разиграла в западния етиопски щат Биншангул Гумуз

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Неизвестни въоръжени мъже убиха десетки мирни граждани в западния етиопски щат Биншангул Гумуз, което е поредният кървав изблик на насилие в района. По данни на етиопската комисия за човешките права убити са над 100 души.

Фермер от град Булен е видял десетки тела на убити в полето близо до дома си. Друг жител на града разказа, че въоръжени мъже са нападнали района около 6.00 ч. сутринта. Преброил е 20 тела на убити на различни места.

Местен медик сподели, че той и колегите му са се погрижили за 38 ранени, повечето от които с огнестрелни рани. "Не бяхме подготвени за това и нямаме лекарства", каза медицинска сестра от същото лечебно заведение и добави, че петгодишно дете е починало на път за болницата.

Атаката е извършена ден след като етиопският премиер Абий Ахмед, началникът на генералния щаб Бирхану Джула и други високопоставени представители посетиха щата, за да призоват за мир след серия от кървави инциденти между съперничещи етнически групи през последните месеци. Последното голямо нападение в района се случи на 14 ноември, когато въоръжени мъже нападнаха автобус и убиха 34 души.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.

Свързани новини