Отидете към основна версия

4 411 3

Реклама на ИКЕА разгневи транссексуалните (видео)

  • реклама-
  • икеа-
  • тайланд-
  • транссексуални

Реклама на шведския мебелен гигант ИКЕА разгневи сексуалните малцинства в Тайланд, съобщи „Ройтерс“. Възмущението на транссексуалните е предизвикано от 20-секунден клип, който те сметнали за некоректен.

Във видеото азиатец и приятелката му влизат в мебелен магазин. Когато вижда мека възглавничка, момичето изпада във възторг и неочаквано нежният й женски глас надебелява и се превръща в мъжки. В уплах, кавалерът побягва от своята възлюбена, която в този момент съвършено по мъжки пренася тежък кашон от скада.

Филмчето се е въртяло от декември във влаковете в Банкок. Слоганът му в превод от тайски език означава нещо като „Зарежете прикриването!“. В открито писмо транссексуалните наричат маркетинговото решение на шведите „негативно и стереотипно“, както и „грубо нарушаващо човешките права“. Те обвиняват мебелния гигант в неуважение и изискват обяснение от компанията.

Представителите на ИКЕА, която откри своя първи магазин в страната през ноември 2011 г., са съобщили, че подготвят отговор. 

В Тайланд има много транссексуални и заиграването с тази тема в модната, козметичната и развлекателната индустрия е често явление, коментира "Ройтерс".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини