Отидете към основна версия

1 468 5

Провеждат военни учения в Сърбия

  • военни учения-
  • руско-сръбски-
  • министерство на отбраната-
  • демонстрации

Руско-сръбските практики ще продължат до 25 май

Снимка: Shutterstock

Съвместни руско-сръбски антитерористични тактически учения започнаха в Сърбия в четвъртък и ще продължат до 25 май. Това съобщава руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

„Специални сили на двете страни ще вземат участие в учението, което ще продължи до 25 май 2021 г. В хода на мероприятието се планира да се отработи десант на парашутните системи Арбалет, придвижване към обекта на незаконно въоръжено формиране, неговото блокиране и унищожаване“, се казва в съобщението.

Министерството отбеляза, че също ще се проведат демонстрационни представления и класове по стрелба с леко стрелково оръжие.

Около 200 военнослужещи и 11 броя техника от специалните части на Западния военен окръг ще участват в ученията от руска страна.

„По време на церемонията по откриването на учението страните отбелязаха значението на съвместните дейности по бойно обучение за развитието на сътрудничеството между специалните сили на въоръжените сили на Сърбия и Русия в областта на противодействието на тероризма“, подчерта руското военно ведомство .

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: