Отидете към основна версия

1 568 9

Израел прави консорциум за киберзащита

  • израел-
  • кибер защита-
  • rafael-
  • рафаел

Ще бъдат защитени от кибератаки обекти в сферата на транспорта, доставките на нефт и газ, производството, водните инсталации, енергийната инфраструктура, и други

Израелската държавна компания Rafael Advanced Defense Systems Ltd., която е основен партньор на израелския национален Отряд за спешна реакция при кибератаки (Cyber Emergency Response Team), участва в създаването на новия Израелски кибер консорциум за оперативни технологии (Israeli Operational Technologies Cyber Consortium). RAFAEL си партнира и с Националната кибердирекция на Израел.

Създаването на консорциума беше обявено в Дубай на Изложението за киберсигурност GISEC Global 2021, което се проведе от 31 май до 2 юни т.г.
В консорциума ще се включат RAFAEL, IEC, Tashan, Waterfall Security, Trapx, MobileGroup, Radiflow, CyberPro, XMCyber, Cervello, и Cynerio.

“Новият консорциум позиционира Израел като лидер в глобалната индустрия на оперативни технологии в киберсферата. Израел, която е известна като „кибердържава“ и е световно признат с опита си в сферата на киберсигурността и свързаните с нея оперативни технологии, се гордее с богата екосистема от водещи на пазара, проактивни компании, предоставящи най-добрите решения за киберзащита. Консорциумът, създаден от представители на тази екосистема, ще комбинира и използва всички знания и технологии за киберсигурност, разработени в Израел". Това посочи Гидиън Вайс, вицепрезидент, отговарящ за бизнес развитието, маркетинга и стратегията в подразделението Air and C4ISR Systems в Rafael.

“Като част от нашата роля да защитаваме критично важната киберинфраструктура, ние насърчаваме инициативи, предоставящи ноу-хау в тази област, чрез обединяване на усилията и разработване на персонализирани решения за защитата й", уточни Рой Яром, икономически директор в Националната кибердирекция на Израел.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.

Свързани новини