Отидете към основна версия

1 525 12

Вероника Ремишова: Инициативата „Три морета“ има потенциал да сближи всички страни

  • три морета-
  • вероника ремишова-
  • сближаване-
  • подкрепа-
  • инициатива

Тя заяви, че приветства подкрепата на този проект от страна на САЩ

Снимка: Shutterstock

Инициативата "Три морета" има голям потенциал да сближи всички страни - участнички и трябва да направим всичко възможно да го използваме за благото на нашите граждани и за развитието на трансатлантическото сътрудничество. Това каза Вероника Ремишова, вицепремиер по инвестиции и информатизацията на Словашката република, по време на Президентския панел в рамките на Бизнес форума на тема: Инициативата "Три Морета": Път към интелигентно развитие и всеобхватен икономически растеж", предаде репортер на Агенция "Фокус".

"За мен е удоволствие и чест да съм тук с вас днес и искам да изразя благодарността си на България за усилията и енергията и активния подход в организирането на тази среща. Инициативата "Три морета" ни предлага уникална възможност да изграждаме вътрешни връзки между държавите по оста юг-изток, което придобива особено значение по време на тази пандемия, тази криза, която ни показва колко важно е да има свързаност и устойчивост", каза още Ремисова.

Тя заяви, че приветства подкрепата на този проект от страна на САЩ. "Присъствието на Германия и други заинтересовани страни в тази инициатива е изключително важно", заяви още Ремишова.

"Имаме нужда от цяла поредица проекти, които да бъдат разгледани и реализирани в тези сложни времена. Ваши превъзходителства, уважаеми колеги, инициативата "Три морета" има голям потенциал да сближи всички страни- участнички и трябва да направим всичко възможно да използваме този потенциал за благото на нашите граждани и за развитието на трансатлантическото сътрудничество", посочи още Ремишова.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.

Свързани новини