Last news in Fakti

8 Юли, 2021 18:38 1 509 12

Вероника Ремишова: Инициативата „Три морета“ има потенциал да сближи всички страни

  • три морета-
  • вероника ремишова-
  • сближаване-
  • подкрепа-
  • инициатива

Тя заяви, че приветства подкрепата на този проект от страна на САЩ

Вероника Ремишова: Инициативата „Три морета“ има потенциал да сближи всички страни - 1
Снимка: Shutterstock

Инициативата "Три морета" има голям потенциал да сближи всички страни - участнички и трябва да направим всичко възможно да го използваме за благото на нашите граждани и за развитието на трансатлантическото сътрудничество. Това каза Вероника Ремишова, вицепремиер по инвестиции и информатизацията на Словашката република, по време на Президентския панел в рамките на Бизнес форума на тема: Инициативата "Три Морета": Път към интелигентно развитие и всеобхватен икономически растеж", предаде репортер на Агенция "Фокус".

"За мен е удоволствие и чест да съм тук с вас днес и искам да изразя благодарността си на България за усилията и енергията и активния подход в организирането на тази среща. Инициативата "Три морета" ни предлага уникална възможност да изграждаме вътрешни връзки между държавите по оста юг-изток, което придобива особено значение по време на тази пандемия, тази криза, която ни показва колко важно е да има свързаност и устойчивост", каза още Ремисова.

Тя заяви, че приветства подкрепата на този проект от страна на САЩ. "Присъствието на Германия и други заинтересовани страни в тази инициатива е изключително важно", заяви още Ремишова.

"Имаме нужда от цяла поредица проекти, които да бъдат разгледани и реализирани в тези сложни времена. Ваши превъзходителства, уважаеми колеги, инициативата "Три морета" има голям потенциал да сближи всички страни- участнички и трябва да направим всичко възможно да използваме този потенциал за благото на нашите граждани и за развитието на трансатлантическото сътрудничество", посочи още Ремишова.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rusnak

    21 4 Отговор
    Изтока срещу Русь, е нямате шанс предатели.
  • 2 Човек

    9 0 Отговор
    Ремишова, да си имаме уважението! Ний по организационните въпроси сме мнооогу добри, да ти е ясно! Още от Кубратово време сме тъй,че и от преди туй😀
  • 3 На снимката

    12 1 Отговор
    не виждам знамето на Македония

    Коментиран от #4

  • 4 Човек

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "На снимката":

    А, кусур и него да изтипосат там! Ний сме достатъчни, те нека зреят!

    Коментиран от #7

  • 5 rusnak

    11 1 Отговор
    Изтока ще го яде много по-здраво дори от Запада, запради предателството, после ония само ще виебът вгъзъ щото сте големи тарикати..

    Коментиран от #6

  • 6 Човек

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "rusnak":

    Не е така. Изтока никой не е предал, много моля! Предателя беше Горбачов. До преди него всичко беше спокойно и в един момент се оказахме сами, така че не обвинявай бившите соц. страни.
  • 7 Ха ха

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Човек":

    викаш щом ние сме там всичко ще се разпадне, я виж само колко години източваме ЕС :Д

    Коментиран от #10

  • 8 Госあ

    4 0 Отговор
    Ееееее инициЯтивата ...това е най неграмотното нещо, което съм виждал. Не че ми пука особено за правописа, обаче това е кощунство
  • 9 Ленко Петканин

    1 10 Отговор
    А най хубавото на тази инициатива е,че ватенките ще останат извън нея.А още по-хубавото е,че пРезидента Радев ще сложи парафа.В Москва пикаят природен газ от яд.То бива,то може,ама другари...
  • 10 Някой

    1 5 Отговор

    До коментар #7 от "Ха ха":

    като гледам нищо му нема на съюза :)
  • 11 Kcanba

    1 6 Отговор
    хахаха! Това са мъртвородени еничарски мурзилажи и слугинажи!
  • 12 ДаЗдраПерМа

    1 6 Отговор
    нищо ново под слънцето същото стогодишно яйце но сега не във профил а в анфас е тогава се казваше "междуморие" (Międzymorze) на големия "русофил" Józef Piłsudski основното мото на проекта е както Прометей е дал огън на хората така трябва да дадем свобода съветските граждани разбирай освобождение на народите от московската "тюрма". Преди месец имаше конгрес (8-ми) на фино-угорските "племена" и там естония натърти че тези народности в Русия могат да получат културна свобода само ако са териториално самостоятелни---