Отидете към основна версия

2 993 32

Израелски радари ще пазят Германия

  • германия-
  • радар-
  • елта-
  • elta systems ltd

Част от новата отбрана

Снимка: ЕЛТА

Германското федерално бюро за оборудване, информационни технологии и техническа поддръжка на Бундесвера (BAAINBw) възложи на местната високотехнологична компания Hensoldt да разработи, достави и инсталира четири нови радара за противовъздушна отбрана, съобщи изданието Defense Brief.

Новите радари с голям обсег са част от програмата „Hughes Air Defense Radar Nachfolgesystem“ (HADR NF). С тях ще се усъвършенства наблюдението на въздушното пространство на Германия и ще се изградят способности за противоракетна отбрана. За да отговори на изискването за способности за противоракетна отбрана, Hensoldt си сътрудничи с ELTA Systems Ltd, която е дъщерно дружество на най-голямата израелска отбранителна компания Israel Aerospace Industries Ltd. (IAI).

Германското федерално бюро за оборудване, информационни технологии и техническа поддръжка на Бундесвера избра Hensoldt и ELTA, след като през март 2020 г. пусна запитване за предложение за радарните системи. Двете компании работят заедно по изпълнението на договор за доставка на нови радари с голям обсег за фрегатите от типа F124 на германския флот.

Системата HADR NF работи в S-диапазона, което я прави много по-точна при откриването на цели в Космоса отколкото другите решения.

HADR NF ще замени съществуващите радари, които се използват от 80-те на ХХ век. Новите системи ще осигурят непрекъснато наблюдение на германското въздушно пространство.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 14 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: