Отидете към основна версия

1 427 0

Политик иска работа за българин, спасявал хора в Италия

  • граждански права-
  • безработица-
  • герой
Лидерът на движение "Граждански права" Франко Корбели

Лидерът на Движение „Граждански права“ в Козенца, Италия – Франко Корбели, е предложил на кмета на града Марио Окиуто да награди младия български герой Алесандро Борислав Богданов, за спасяване на човешки животи, съобщи „Джорнале ди Калабрия“, позовавайки се на информация от община Козенца.

Преди 2 години безработният ни сънародник спасил шофьор, паднал с камиона си в река Крати. Преди няколко дни той отново се проявил като смелчага, опитвайки с риск за собствения си живот да извади самоубийца от водите на реката, но не успял.

Корбели отбелязва, че веднага след първия подвиг на българина е отправил искане той да получи признание, а сега подновява апела си от името на движението: „При това го правим по съвсем конкретен начин, посочвайки каква трябва да бъде наградата за този имигрант – работа! Това е, което винаги е искал този младеж. От „Граждански права“ се обръщаме официално към кмета Окиуто да повери на този млад българин да бъде (ангел) пазител на река Крати“.

Активистът иска Борислав да получи работа в някоя от многото социални дейности на общината, напр. да почиства коритото на реката, да се грижи за сигурността в тази градска зона и т.н.

„Едно е сигурно: ако този младеж не бъде награден, това би било не само голяма несправедливост, но и плесница по човешката солидарност, алтруизма, героизма. То би било негативно послание, което се изпраща към града, към младежта и към обществото“.

Кметът на Козенца би могъл веднъж да се откаже от организирането на някой градски празник и да отдели средства за този млад герой – ангела на Крати, призова политикът.

Искането на Корбели идвало точно в момент, когато от общинската администрация смятали да поканят българина за официална почетна церемония, отговори кметът Окиуто. Това обаче не било направено в момента, за да не бъде обвинен, че си прави политическа реклама в навечерието на изборите. Във всеки случай той щял да подходи с максимална ангажираност към решаване на проблемите с безработицата в града.

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: