Отидете към основна версия

1 705 5

Еди Рама: „Мини Шенген“ е единственият вариант Косово да получи признание от Сърбия

  • мини шенген-
  • еди рама-
  • признание-
  • критики

„Това може да се постигне с мъдрост, ръка за ръка със незаменимите стратегически партньори на Албания и Косово, а не чрез дигитален патриотизъм“

Снимка: Shutterstock

Албанският премиер Еди Рама реагира чрез дълъг пост във „Фейсбук“ на критиките от косовските албанци, че е подкрепил създаването на регионалното обединение „мини Шенген“ („Отворени Балкани“) съвместно със Сърбия и Северна Македония, пише прищинското издание Gazeta Express, предаде агенция „Фокус“.

Косово бойкотира поканата да се присъедини към тази регионална инициатива.

В отговор на критиците Рама каза, че международната общност губи търпение с Косово. Той дори каза, че „Отворените Балкани“ трябва да се разглеждат като път, който ще донесе признаване на Косово от Сърбия.

Публикувайки дългото изявление под снимка с олимпийските шампиони на Косово по джудо, Рама каза, че Косово връща диалога със Сърбия в монолог, добавяйки, че това предизвиква гняв сред стратегическите съюзници на Прищина.

Накрая алобанският премиер отговори на всички, които го критикуват във „Фейсбук“, че е предал националните интереси, като заяви, че никой не може да го убеди „да се откаже от дипломатическата битка за мир и икономически и социален просперитет в „Отворените Балкани“.

„Това може да се постигне с мъдрост, ръка за ръка със незаменимите стратегически партньори на Албания и Косово, а не чрез дигитален патриотизъм“, заключи Рама.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: