11 Август, 2021 13:13 1 704 5

Еди Рама: „Мини Шенген“ е единственият вариант Косово да получи признание от Сърбия

  • мини шенген-
  • еди рама-
  • признание-
  • критики

„Това може да се постигне с мъдрост, ръка за ръка със незаменимите стратегически партньори на Албания и Косово, а не чрез дигитален патриотизъм“

Еди Рама: „Мини Шенген“ е единственият вариант Косово да получи признание от Сърбия - 1
Снимка: Shutterstock

Албанският премиер Еди Рама реагира чрез дълъг пост във „Фейсбук“ на критиките от косовските албанци, че е подкрепил създаването на регионалното обединение „мини Шенген“ („Отворени Балкани“) съвместно със Сърбия и Северна Македония, пише прищинското издание Gazeta Express, предаде агенция „Фокус“.

Косово бойкотира поканата да се присъедини към тази регионална инициатива.

В отговор на критиците Рама каза, че международната общност губи търпение с Косово. Той дори каза, че „Отворените Балкани“ трябва да се разглеждат като път, който ще донесе признаване на Косово от Сърбия.

Публикувайки дългото изявление под снимка с олимпийските шампиони на Косово по джудо, Рама каза, че Косово връща диалога със Сърбия в монолог, добавяйки, че това предизвиква гняв сред стратегическите съюзници на Прищина.

Накрая алобанският премиер отговори на всички, които го критикуват във „Фейсбук“, че е предал националните интереси, като заяви, че никой не може да го убеди „да се откаже от дипломатическата битка за мир и икономически и социален просперитет в „Отворените Балкани“.

„Това може да се постигне с мъдрост, ръка за ръка със незаменимите стратегически партньори на Албания и Косово, а не чрез дигитален патриотизъм“, заключи Рама.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 долу ЕС

    6 3 Отговор
    ето как премиер на една страна открито иска територия на друга щото там имало неместно население. Утре ердоган или др султан ще каже същото за Кърджали и половин България, а скапания ЕС ще гледа на парцали с умилление, че ни оставят на маймуните за пореден път... може пък Левски и Ботев да са се объркали и за племето да е по добре завинаги да изчезне от историята на Земята?

    Коментиран от #3

  • 2 Кочо менски

    1 2 Отговор
    Абе Еди, ко ши им се молиш на сърбите, я свиркай на бат Ердо, та да видиш как бързоэ ще ги прегази като товарен влак, че и на дайре ще му заподскачат билян, полага им.
  • 3 асан

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "долу ЕС":

    Никой български турчин в кърджалийско няма да даде Кърджали!
    Повечето изселници се връщат по старите си места да живеят бягат от Ердо!

    Коментиран от #5

  • 4 Рошко

    3 0 Отговор
    То като гледам и Албания и мскедония и косово ни заминават с 200, не се учудвайте ако скоро и в Афганистан тслибаните почнат да говорят за шенген 😂😂😂
  • 5 Хасан lll

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "асан":

    Тъй са се засилили че и в Пловдив и по убавите места купуват имоти, щото ердо много лош с отде пари бре менте асане, и като са разболеят що отиват пак в Турция да се лекуват от построените модерни болници ами не ходят тука на доктор
Новини по държави: