Отидете към основна версия

3 986 29

Испания ще разследва случая на ваксините „Модерна“ в Япония

  • модерна-
  • разследване-
  • инцидент-
  • употреба-
  • ваксина

Министерството на здравеопазването на Япония обяви спиране на употребата на около 1,63 милиона дози от ваксината

Снимка: БГНЕС

Испанската фармацевтична компания Laboratorios Farmaceuticos Rovi (ROVI), която произвежда ваксината срещу COVID-19 на американската фирма Moderna, разследва инцидент, свързан с попадането на неизвестни примеси в ампули с препарата, открити в Япония. Това съобщава Ройтерс позовавайки се на говорител на ROVI, съобщи агенция „Фокус“.

Прогнозният срок за приключване на разследването не се уточнява. В допълнение, ROVI отбеляза, че примеси изглежда присъстват само в някои от партидите ваксини, предназначени за Япония. Говорителят на испанската компания също заяви, че производството на препарата не е спряно.

В сряда Министерството на здравеопазването, труда и социалните грижи на Япония обяви доклади от различни ваксинационни центрове, че са открити „чужди вещества“ в редица дози ваксина „Модерна“. „Екстра“ частици са идентифицирани в 39 ампули във ваксинационни центрове в пет японски префектури, включително Токио.

Министерството на здравеопазването на страната обяви спиране на употребата на около 1,63 милиона дози ваксина „Модерна“, а също така започна проверка във връзка с инцидента. Премиерът на Япония Йошихиде Суга заяви пред репортери, че инцидентът няма да повлияе на процеса на ваксинация.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: