Отидете към основна версия

8 629 5

Лъв уби доброволка в зоопарк в САЩ- Видео

  • лъв-
  • сащ-
  • доброволка

Калифорния е потресена от кървава драма, която се разигра в местния зоопарк за екзотични животни. Лъв нападна, нахапа и уби 24-годишна жена, която от седмици работела като доброволка.

Основателят и изпълнителен директор на зоологическата градина Дейл Андерсън със сълзи на очи изказа съболезнованията на семейството на жертвата.

Адвокатът Пол Хансън потресен заяви, че жертвата на нападението е била дъщеря му Даяна Хансън,

„Тя беше много развълнувана като постъпваше на работа, защото това беше осъществена мечтата й“, заяви пред АП Пол Хансън.

Инцидентът е станал в приют за спасяване на тигри, леопарди, лъвове и ягуари в Дънлап.

Четиригодишният Кускус е бил отгледан в приюта от съвсем малко лъвче. Той е бил застрелян от служителите, за да могат да стигнат безопасно до жертвата.

Резерватът работи от 1998-ма година и в него се отглеждат повече от 20 редки големи котки от четири континента - тигри, леопарди, лъвове и ягуари.

Досега в него не е имало подобни случаи. Зоологическата градина е била обект на редовни проверки през последните няколко години от Американския департамент за земеделието. Проверяващите не са открили нарушения.

Тя никога не са били в клетка с него, казва Никол Пакет, вицепрезидент на човешкото общество на САЩ.

„Това са големи котки, които са изключително опасни. И никога не трябва да се допуска доброволец да се оставя сам да бъде заедно с диво животно“, заяви Пакет.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини