Last news in Fakti

7 Март, 2013 11:09 8 626 5

Лъв уби доброволка в зоопарк в САЩ- Видео

  • лъв-
  • сащ-
  • доброволка

Калифорния е потресена от кървава драма, която се разигра в местния зоопарк за екзотични животни. Лъв нападна, нахапа и уби 24-годишна жена, която от седмици работела като доброволка.

Основателят и изпълнителен директор на зоологическата градина Дейл Андерсън със сълзи на очи изказа съболезнованията на семейството на жертвата.

Адвокатът Пол Хансън потресен заяви, че жертвата на нападението е била дъщеря му Даяна Хансън,

„Тя беше много развълнувана като постъпваше на работа, защото това беше осъществена мечтата й“, заяви пред АП Пол Хансън.

Инцидентът е станал в приют за спасяване на тигри, леопарди, лъвове и ягуари в Дънлап.

Четиригодишният Кускус е бил отгледан в приюта от съвсем малко лъвче. Той е бил застрелян от служителите, за да могат да стигнат безопасно до жертвата.

Резерватът работи от 1998-ма година и в него се отглеждат повече от 20 редки големи котки от четири континента - тигри, леопарди, лъвове и ягуари.

Досега в него не е имало подобни случаи. Зоологическата градина е била обект на редовни проверки през последните няколко години от Американския департамент за земеделието. Проверяващите не са открили нарушения.

Тя никога не са били в клетка с него, казва Никол Пакет, вицепрезидент на човешкото общество на САЩ.

„Това са големи котки, които са изключително опасни. И никога не трябва да се допуска доброволец да се оставя сам да бъде заедно с диво животно“, заяви Пакет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лиско

    0 0 Отговор
    Мили журнaлисти нaучете aнглийския момичето е 26 годишно стaвa ясно от клипa !!
  • 2 Коко

    0 0 Отговор
    Г-н Стефанаки Йоанис, от статиите Ви отразяващи нещастни случай, оставам с убеждението, че Ви носят открито садистична нотка на наслада.
    Въздържайте се ;/
  • 3 Alfonso

    0 0 Отговор
    Този на 1:14 ме хвърли в тъча: "They're just wild animals" и такъв все едно не е станало кой знае какво :D
  • 4 ддд

    1 0 Отговор
    Прав е човека,диви животни са си и то големи,силни хищници. Много пъти това се случва,но просто момичето не е трябвало да обгрижва големите лъвове, а само спомагателна дейност и по-безопасни котки. Все пак опитният гледач може да предвиди или усети намерението на котката по-добре от доброволка със седмици стаж. Жалко за момичето,а и лъва си е заминал, тъй че е lose-lose ситуация.
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    Момичето е на 26 не на 24г!Научи английски!