Отидете към основна версия

948 1

Обама на историческа визита в Израел

  • барак обама-
  • израел-
  • визита
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Барак Обама започва историческа визита в Израел по време, на която се очаква да отправи послания за политиката на Белия дом в Близкия изток, отбелязва АП.

Гражданската война в Сирия, ядрените амбиции на Иран и рестартиране на израело-палестинския мирен процес се очакват да бъдат основните теми по време на тридневната визита на Обама. Анализатори обаче скептично отбелязват, че по-скоро американският президент ще бъде посрещнат като рок звезда от един резервиран Близък изток, разтърсван от страховете си за Арабската пролет.

Визитата на Обама ще бъде на фона на критики, че през първия си мандат не е отделил време за визита в „горещата точка“ на света. Група израелски пацифисти разпънаха огромен транспарант в нивите край ерусалимското летище „Бен Гурион“.

Очаква се президентът да прелети за официалните си срещи с хеликоптер над нивата и да прочете посланието: „Ние, народът, искаме мир“.

Очаквано в навечерието на визитата мерките за сигурност бяха затегнати.

За охраната на Обама ще се грижат над 5000 полицаи. Стопанинът на Белия дом ще се разполага в 223 стаи в цял хотел в центъра на Ерусалим.


 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини