20 Март, 2013 12:31 947 1

Обама на историческа визита в Израел

  • барак обама-
  • израел-
  • визита
Обама на историческа визита в Израел - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Барак Обама започва историческа визита в Израел по време, на която се очаква да отправи послания за политиката на Белия дом в Близкия изток, отбелязва АП.

Гражданската война в Сирия, ядрените амбиции на Иран и рестартиране на израело-палестинския мирен процес се очакват да бъдат основните теми по време на тридневната визита на Обама. Анализатори обаче скептично отбелязват, че по-скоро американският президент ще бъде посрещнат като рок звезда от един резервиран Близък изток, разтърсван от страховете си за Арабската пролет.

Визитата на Обама ще бъде на фона на критики, че през първия си мандат не е отделил време за визита в „горещата точка“ на света. Група израелски пацифисти разпънаха огромен транспарант в нивите край ерусалимското летище „Бен Гурион“.

Очаква се президентът да прелети за официалните си срещи с хеликоптер над нивата и да прочете посланието: „Ние, народът, искаме мир“.

Очаквано в навечерието на визитата мерките за сигурност бяха затегнати.

За охраната на Обама ще се грижат над 5000 полицаи. Стопанинът на Белия дом ще се разполага в 223 стаи в цял хотел в центъра на Ерусалим.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 муспи

    0 0 Отговор
    Богомилското движение се спуска отново. Убивай евреи! - Национален Фронт Адолф Хитлер. Аз лично се включвам в Освободителното Движение като убивам еврейски деца. По е лесно, открих го от еврейските тайни учения - "настъпвай където е лабаво" - Второзаконие, Талмуд, МВФ. Не мислете че в България няма йешиви, проследете децата на Дянков къде ги водят сутрин и ще видите. Във физкултурния салон на йешивата, сам, превръщам в кърваво блато цялото сборище (с охраната се разправят моите асистенти). Българите вече се оеврейчиха и чувам откровения въпрос - а от какво преживяваш?! - Продавам голяма част от това месо, пакетирано кошерно на изискани еврейски ресторанти. Ще кажете че такива няма! Проследете примерно Дянков, и да не е все този, примерно Соломон Паси с Гергана къде ходят да плюскат вечер, и ще разберете. Сега леенето на еврейска кръв спасява, когато стане обикновена санитарна акция, няма са има тази спасителна мисия.