Отидете към основна версия

25 525 59

Спахийски обясни защо Путин не влиза в Киев

  • емил спахийски-
  • путин-
  • киев

Одеса я очаква съдбата на падналите градове, смята журналистът

Снимка: NovaNews

Целта на Русия е да е обкръжи Киев и да провокира капитулация на украинското правителство. Одеса я очаква съдбата на падналите градове. Това каза в ефира на „Твоят ден” журналистът Емил Спахийски. По думите му към момента единствено Одеса не е под сериозен натиск, но очакванията са това да се случи и градът да последва съдбата на Мариупол и Харков.

„ Стремежът е да се обкръжи Киев. Това, което не виждаме, въпреки пропагандата от двете страни, са реалните бойни действия. Освен това се поразява цялата инфраструктура, но на в западната част на страната почти няма удари. Това само доказва тезата, че битката е и за да се затвори Черно море”, обясни той.

Според Спахийски руската армия се концентрира към стратегически градове. Не е изключено и завладяването и на други електроцентрали, добави той.

„Путин стигна до Киев още през първия ден на нападенията, но не влиза в самия град, тъй като това би означавало множество разрушения и жертви. Целта е сваляне на правителството”, каза още журналистът.

Емил Спахийски обърна внимание, че Турция може да бъде важен посредник при решаването на конфликта между двете страни.

„Европа е страна в конфликта, не може да посредничи. Турският президент обаче може да се окаже единственият, способен да помогне за решаването на конфликта. Това му носи и множество позитиви”, уточни той.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 91 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: