Отидете към основна версия

2 834 54

Петър Колев: В македонските учебници пише, че българите са татаро-монголи и фашисти - това учат в първи клас

  • петър колев-
  • македонски учебници-
  • българи-
  • татаро-монголи-
  • фашисти-
  • първи клас

Явно македонският политически елит само лъже, че иска РСМ в ЕС, коментира председателят на „Граждански демократичен съюз“

Снимка: bTV

Бих бил щастлив да се решат въпросите между Македония и България. Българската общност в РСМ искаме разрешение, но навсякъде се говори за европейски натиск върху България да каже "да" за Македония. Това заяви пред "Лице в лице" Петър Колев, председател на „Граждански демократичен съюз“.
Трудно е да се говори за натиск, аз мога да говоря свободно, но друга е била съдбата на моите дядовци - също български македонци.
Българските политици да изберат страна - на страниците на историята на Батенберг или на страницата на историята на Георги Димитров. Става въпрос за достойнството на българите, категоричен бе Колев, цитиран от Novini.bg. Той допълни:

В македонските учебници пише, че българите са татаро-монголи и фашисти - това учат в първи клас. Македонците често лепят етикети, когато става въпрос за българи - често "фашисти". Как се оказа, че Иван Михайлов е фашист?! Доживя до дълбока старост, а нито една международна организация, никога не го определи така.

Ако РСМ искаше да реши проблема с българите в Конституцията си, то имаше няколко стъпки и много време. Кой в Македония е срещу равноправието на гражданите, ако всички сме се обединили в членството ни в ЕС? Явно македонският политически елит само лъже, че иска РСМ в ЕС.
Повече от ясно е, че Македония не спазва обещанията си към България повече от 30 години - да започнем сега с работата.

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 45 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: