Отидете към основна версия

1 408 16

Борис Джонсън назначи Надим Захауи за министър на финансите

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • надим захауи-
  • обединеното кралстство -
  • риши сунак

Британският премиер Борис Джонсън назначи Надим Захауи за финансов министър, той ще замени Риши Сунак, който подаде оставка вчера в знак на протест срещу управлението на Джонсън

Снимка: БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън назначи Надим Захауи за финансов министър. Така той ще замени на поста Риши Сунак, който подаде оставка вчера в знак на протест срещу управлението на Джонсън, предадоха агенциите.

Захауи досега беше министър на образованието. На досегашната длъжност на Захауи ще застане Мишел Донелан, заместник-министър на образованието, отговарящ за университетите.

Подалият оставка министър на здравеопазването Саджид Джавид ще бъде заменен от Стив Баркли, според източници в Уайтхол, цитирани от ДПА.

Премиерът Борис Джонсън изрази съжаление за решението на Джавид и обеща, че правителството ще продължи да полага нужните грижи за здравеопазването.

В кратко писмо до Джавид министър-председателят изрази съжаление за напускането му и го похвали за работата му на поста, особено в борбата с КОВИД-19, както и по други проблеми в здравната система.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: