Отидете към основна версия

2 017 36

Британският кралски флот обучава украинци

  • шотландия-
  • британски-
  • кралски-
  • флот-
  • украинци

Учи ги на съвременни умения във водите на Шотландия

Източник: БГНЕС

Британският кралски флот помага за обучението на украински моряци, като ги обучава на съвременни умения във водите на Шотландия, за да допринесе допълнително за защитата на Украйна срещу Русия, съобщи Kyivpost.

От съображения за сигурност точното местоположение не е разкрито, но вчера украинският заместник-министър на отбраната, Володимир Хаврилов, посети Шотландия, за да се срещне с министъра на въоръжените сили на Обединеното кралство, Джеймс Хепи, и лично да наблюдава обучението.

Хаврилов и Хипи наблюдаваха как украински новобранци се учат на тренировки с оръжие, работа с машини на борда на кораби на военноморските сили и съвременни методи за контрол на щетите.

„Видях как украински и британски войници работят заедно за постигане на обща цел – укрепване на бойните способности на украинската армия“, каза Хаврилов.

„Много сме благодарни на правителството и народа на Обединеното кралство за безценния им принос за успеха на Украйна в отблъскването на руските агресори.

Говорейки пред BBC Шотландия, капитан ловец на мини от Кралския флот, участващ в обучението, каза, че е привилегия да работи с неговите украински колеги.

„Очевидно е, че ситуацията в Украйна е много трудна в момента. Всички разбираме спешността на поставената задача. Така че е професионална привилегия да работя с украинския флот, който е невероятно фокусиран върху свършването на работата. И това е мотивиращо за моя екип - да можем да им дадем най-доброто обучение, на което сме способни“, добави той.

Над 1000 служители на въоръжените сили на Обединеното кралство участват в схемата за обучение на украинския флот, който претърпя тежки загуби в началото на руската инвазия, особено в Черно море.

В допълнение към военноморското обучение, Министерството на отбраната на Обединеното кралство каза, че също така ще даде на украинските новобранци доброволци с ограничен военен опит усъвършенствани умения, за да бъдат ефективни в битка на фронтовата линия.

„Въз основа на основното обучение на войници в Обединеното кралство, курсът обхваща боравене с оръжия, първа помощ на бойното поле, боеприпаси, тактика на патрулиране и др.“, казаха те в изявление до BBC.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 27 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: