Отидете към основна версия

1 238 10

Мъжът, убил нигерийски имигрант в Италия, остава зад решетките

  • италия-
  • нигерийски мигрант-
  • убит-
  • арест-
  • мачерата-
  • филипо клаудио джузепе ферлацо

Съдът в италианския град Мачерата нареди Филипо Клаудио Джузепе Ферлацо да бъде оставен в ареста

Снимка: БГНЕС

Съдът в италианския град Мачерата нареди Филипо Клаудио Джузепе Ферлацо, признал, че миналата седмица е пребил до смърт на улицата нигерийски мигрант в намиращия се в Централна Италия град Читанова Марке, да бъде оставен в предварителния арест, предаде АНСА.

Случаят потресе Италия заради жестокостта, с която бе извършено нападението, и заради обстоятелството, че е имало и минувачи, които не са се притекли на помощ, а са гледали безучастно и са снимали с телефона си побоя над 39-годишния уличен търговец Алика Огорчукву.

Адвокатът на нападателя Ферлацо - Роберта Бицари, каза, че е заявила на днешното съдебно заседание, че обвиняемият съдейства на разследването, че вече се е извинил за случилото се и е обяснил, че не расизъм е мотивът за деянието му.

Според следствието нападението в центъра на Читанова Марке, което стана в петък, е плод на напълно нелепи мотиви, споделиха източници.

Прокуратурата в Мачерата обвини 32-годишния Ферлацо в убийство и грабеж, тъй като, както се твърди, след като убил Огорчукву, той взел телефона му, но в обвинението не се споменава за расизъм като утежняващо вината обстоятелство.

Ферлацо отдавна е страдал от психически проблеми, поради което неговата майка е била определена от съда за негов законен настойник. "Защо не е бил наблюдаван тогава, щом като е имало настойник?", попита Франческо Мантела, адвокатът на семейството на убития мигрант.

Източник: АНСА

Поставете оценка:
Оценка 1 от 14 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: