Last news in Fakti

1 Август, 2022 15:20 1 229 10

Мъжът, убил нигерийски имигрант в Италия, остава зад решетките

  • италия-
  • нигерийски мигрант-
  • убит-
  • арест-
  • мачерата-
  • филипо клаудио джузепе ферлацо

Съдът в италианския град Мачерата нареди Филипо Клаудио Джузепе Ферлацо да бъде оставен в ареста

Мъжът, убил нигерийски имигрант в Италия, остава зад решетките  - 1
Снимка: БГНЕС

Съдът в италианския град Мачерата нареди Филипо Клаудио Джузепе Ферлацо, признал, че миналата седмица е пребил до смърт на улицата нигерийски мигрант в намиращия се в Централна Италия град Читанова Марке, да бъде оставен в предварителния арест, предаде АНСА.

Случаят потресе Италия заради жестокостта, с която бе извършено нападението, и заради обстоятелството, че е имало и минувачи, които не са се притекли на помощ, а са гледали безучастно и са снимали с телефона си побоя над 39-годишния уличен търговец Алика Огорчукву.

Адвокатът на нападателя Ферлацо - Роберта Бицари, каза, че е заявила на днешното съдебно заседание, че обвиняемият съдейства на разследването, че вече се е извинил за случилото се и е обяснил, че не расизъм е мотивът за деянието му.

Според следствието нападението в центъра на Читанова Марке, което стана в петък, е плод на напълно нелепи мотиви, споделиха източници.

Прокуратурата в Мачерата обвини 32-годишния Ферлацо в убийство и грабеж, тъй като, както се твърди, след като убил Огорчукву, той взел телефона му, но в обвинението не се споменава за расизъм като утежняващо вината обстоятелство.

Ферлацо отдавна е страдал от психически проблеми, поради което неговата майка е била определена от съда за негов законен настойник. "Защо не е бил наблюдаван тогава, щом като е имало настойник?", попита Франческо Мантела, адвокатът на семейството на убития мигрант.

Източник: АНСА


Поставете оценка:
Оценка 1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тома

    16 3 Отговор
    Точно такова момче ни трябва за борба срещу джипситата по селата
  • 3 Патето Яки

    1 15 Отговор

    До коментар #1 от "Историк":

    Това е от глад, допуска се.

    Коментиран от #9

  • 4 Линкълн

    8 12 Отговор
    ЛГБТИ ръководсвата на Запад, допускат смяна на сезоните , от хтееросескалните към имигрантските мюсюлмански афроамерски общности да изместят коренното бяло население на Запада

    Коментиран от #10

  • 5 Ген. Гурко

    13 2 Отговор
    Вън всички афронавлеци от Европа. Италия е най-хубавата с=европейска страна и термитите са я нападнали с помощта на италианските продажни правителства.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Любопитко

    11 0 Отговор
    В статията пише, че, цитирам: "Според следствието нападението в центъра на Читанова Марке, което стана в петък, е плод на напълно нелепи мотиви (...)". На трета поредна статия по темата попадам, а тези "напълно нелепи мотиви " все ни ги спестяват..
  • 9 Якото пате

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Патето Яки":

    Ма тези црните много особени представи за гладуването имали бре ...Ми като е гладен КОЙ ги е спрял да се върне в Конго???
    ПП.Море менека тоз "глад " хептен на канибализъм си ми мяза, ма като си рекъл
  • 10 Джеферсън

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Линкълн":

    Не пиши политкоректни "умности", колега, и не показвай , че си скаран с географията! Споминалият се е от Нигерия, която НЕ е в Америка, та да става дума а за "афроАМЕРСКИ" общности. Онзи си е бил от една съвсем "афроАФРИКАНСКА" общност . Звучи безсмислено, нали? Ама като се стискаме да не употребяваме онази, лошавата, думичка с Н, ей такъв ще е резултата!
Новини по държави: