Отидете към основна версия

1 169 0

Ел Барадей отказа поста на временен лидер на Египет

  • египет-
  • временно правителство-
  • мохамед ел барадей-
  • президент

Египет търси нов лидер след като свали от поста досегашния президент Мохамед Морси, пише арабскоезичният сайт Ал-Ахрам.

Според изданието в момента се водят преговори с Фарук Ел-Окада, бивш управител на Централната банка на Египет. Преговорите с Ел-Окада, който в момента се намира в Лондон, започнали след като Мохамед Ел Барадей е отказал да застане на чело на преходното правителство.

Ел Барадей бе основен кандидат за ръководител на преходното правителство, но той отказа под предлог, че предпочита да дава мнение в страни от политическата сцена.

Египетски управителят на централната банка Хишам Рамез заяви, че ще остане на поста си след свалянето на президента Мохамед Морси, и отказа да коментира слуховете, че е бил предложен за министър-председател.

"Няма да съм министър-председател," каза той пред Ройтерс и допълни: „Аз съм управител на централната банка. Това е много важна роля. Аз не съм политик."

От назначаването му през януари, Рамез е спечелила уважението на финансисти, със стъпките, които предприе за договаряне на заем от Международния валутен фонд.

След отстраняването на президента Морси от военните в сряда, временното правителство от технократи, се очаква да бъде обявено в следващите дни.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини