Отидете към основна версия

1 990 6

Снайперисти забелязани край кортежа на кралица Елизабет II

  • великобритания-
  • кралица елизабет втора-
  • кортеж-
  • снайперист

Edinburgh Live: Снайперисти са забелязани да пазят ковчега на Елизабет II в Единбург

Снимка: Shutterstock

На покрива на Кралската банка на Шотландия беше забелязан снайперист, който осигури безопасното преминаване на погребалния кортеж с ковчега на кралица Елизабет II по пътя към Единбургския замък. Това съобщава Edinburgh Live.

Нико Маунис, ръководител на специалните новини в Асошиейтед прес, публикува видео на снайпериста в Туитър. Стрелецът, който е охранявал кортежа, е бил на Princes Street в Единбург.

Според Daily Mail снайперисти са забелязани и на покрива на двореца Холируд и в катедралата в Единбург, където ще бъде поставен ковчегът на кралицата.

По-рано катафалка с ковчега на кралицата напусна замъка Балморал, придружена от дъщерята на Елизабет II Анна и нейния съпруг вицеадмирал Тим Лорънс.

По време на пътуването на погребалната процесия по улиците стояха както обикновени британци, така и високопоставени лица.

Погребението на британската кралица ще се състои на 19 септември в Лондон. Елизабет II почина на 8 септември на 96 години. Тя стана рекордьор за най-дълго управление в британската история - 70 години.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 14 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: