Last news in Fakti

12 Септември, 2022 14:15 1 989 6

Снайперисти забелязани край кортежа на кралица Елизабет II

  • великобритания-
  • кралица елизабет втора-
  • кортеж-
  • снайперист

Edinburgh Live: Снайперисти са забелязани да пазят ковчега на Елизабет II в Единбург

Снайперисти забелязани край кортежа на кралица Елизабет II - 1
Снимка: Shutterstock

На покрива на Кралската банка на Шотландия беше забелязан снайперист, който осигури безопасното преминаване на погребалния кортеж с ковчега на кралица Елизабет II по пътя към Единбургския замък. Това съобщава Edinburgh Live.

Снайперисти забелязани край кортежа на кралица Елизабет II
Снимка: Туитър

Нико Маунис, ръководител на специалните новини в Асошиейтед прес, публикува видео на снайпериста в Туитър. Стрелецът, който е охранявал кортежа, е бил на Princes Street в Единбург.

Според Daily Mail снайперисти са забелязани и на покрива на двореца Холируд и в катедралата в Единбург, където ще бъде поставен ковчегът на кралицата.

По-рано катафалка с ковчега на кралицата напусна замъка Балморал, придружена от дъщерята на Елизабет II Анна и нейния съпруг вицеадмирал Тим Лорънс.

По време на пътуването на погребалната процесия по улиците стояха както обикновени британци, така и високопоставени лица.

Погребението на британската кралица ще се състои на 19 септември в Лондон. Елизабет II почина на 8 септември на 96 години. Тя стана рекордьор за най-дълго управление в британската история - 70 години.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Погребален агент

    6 0 Отговор
    След дъжд качулка. Почина вече.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ВАСЯ

    6 4 Отговор
    АИ СТИГА С ТАЯ КРАЛИЦА ОЛЯХТЕСЕ ПОДЛОГИ ДОЛНИ
  • 4 Ром Бакарди

    4 1 Отговор
    Идин истински снайпирист няма са устави да гу скиват зяпачити. Ша са напрай на стена, дарво, храсталак, ша свий утнякаде трева мрева или ша си буядиса суратя да мяза на индо-пакистанец. Ко кат е на покрива на някаква банка- можиши да са напрай чи уж го играй буяджия, или че нещу бачка там-опъва кабели, слага керемиди или прай олуци. 😉
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: