Отидете към основна версия

1 214 34

Ковчегът на кралица Елизабет Втора пристигна в Уиндзорския дворец

  • великобритания-
  • кралица елизабет втори-
  • арката на уелингтън-
  • уиндзорския дворец-
  • лондон

Ковчегът с тленните останки на покойната кралица Елизабет Втора премина през Арката на Уелингтън в Лондон и вече е в Уиндзорския дворец

Снимка: БГНЕС

Ковчегът с тленните останки на покойната кралица Елизабет Втора премина през Арката на Уелингтън в Лондон и вече е в Уиндзорския дворец, предаде в. "Телеграф".

Хиляди хора са се събрали покрай петкилометровия път към двореца, за да отдадат последна почит на кралицата, която почина на 8 септември. Кортежът с ковчега на бившия монарх е съпровождан от британски кралски гвардейци.

Ковчегът на кралица Елизабет Втора ще бъде положен в параклиса "Сейнт Джордж", където ще бъде проведена погребална служба и прощаване с нея в тесен семеен кръг. Тя ще бъде погребана до съпруга си, принц Филип, който почина миналата година. С това ще приключат десетдневните траурни церемонии във връзка със смъртта на кралицата.

Уиндзорският дворец се намира на около четиридесет километра от британската столица и беше мястото, където Елизабет Втора прекара по-голямата част от коронавирусната пандемия, припомня Франс прес.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 17 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: