Отидете към основна версия

3 884 57

САЩ: Украинците променят динамиката на бойното поле

  • сащ-
  • лойд остин-
  • динамика-
  • бойно поле-
  • украинци

Това каза министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин

Източник: БГНЕС

Украйна напредва, променяйки динамиката на бойното поле и създавайки възможност за маневриране.

Това каза министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин в интервю за CNN, предава Укринформ.

„Това, което виждаме сега, е вид промяна в динамиката на бойното поле“, каза Остин. „Те се справиха много, много добре в района на Харков и се преместиха, за да се възползват от възможностите. Битката в района на Херсон върви малко по-бавно, но напредва."

Той обясни печалбите на Украйна с качественото обучение и практическия опит на украинските войски, както и с ефективното използване на западни оръжия, доставени от САЩ и други съюзници.

Остин каза, че украинските сили са използвали „технология като HIMARS“ и са я използвали по „правилния начин“, за да „извършат атаки срещу логистични складове и командване и контрол“.

По този начин украинската армия е „създала възможност на украинците да маневрират“, добави той.

На въпроса защо САЩ не са доставили оръжия с по-голям обсег, които украинците поискаха, Остин каза, че комуникира с украинския си колега, министъра на отбраната Олексий Резников, „рутинно“ и вярва, че САЩ са били „много ефективни в предоставянето им на тези неща, които са много, много ефективни на бойното поле.
Остин каза, че какво ще се случи в Украйна е „трудно да се предвиди“, но САЩ „ще продължат да предоставят помощ за сигурността на украинците толкова дълго, колкото е необходимо“.

Както беше съобщено по-рано, украинските сили напреднаха, за да освободят град Лиман, Донецка област, където вече се вее украинският флаг.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 69 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: