Отидете към основна версия

1 703 64

Канада поднови обучението на украински войници на британска земя

  • канада-
  • украински-
  • войници-
  • война-
  • великобритания

Това съобщиха от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна

Източник: БГНЕС

Канада поднови мисията за обучение на украински военнослужещи във Великобритания.

Това съобщиха от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, съобщава Укринформ.

На 12 август отряд от служители на канадските въоръжени сили (CAF), предимно от 3-та канадска дивизия и 1 канадска механизирана бригадна група, базирана от Едмънтън, пристигна в Обединеното кралство (Великобритания), за да възобнови обучението на Силите за сигурност на Украйна ( SFU) в рамките на операция UNIFIER-UK.

На 30 юни британското министерство на отбраната поиска международна подкрепа в тяхната широкомащабна инициатива за осигуряване на обучение за новобранци от SFU в Обединеното кралство. В отговор Канада изпрати значителен отряд от квалифицирани войници в Англия в подкрепа на това начинание. Заедно с нашите съюзници от Обединеното кралство, войници от CAF понастоящем провеждат целенасочено обучение за неотложно необходими индивидуални и колективни военни умения на украински новобранци, за да им дадат възможност да защитават страната си от руска агресия.

„За нас е невероятна чест да възобновим обучението на Силите за сигурност на Украйна. Нашите екипи за обучение се състоят от висококвалифицирани, силно мотивирани и професионални войници, които са ангажирани с тази мисия. Осигуряваме жизненоважно обучение, което служи за укрепване на способностите, силата и бойната готовност на вече доказаните и решителни SFU“, каза старши офицер Кори Озеркевич, старши сержант на UNIFIER-UK.

Докато войната в Украйна се проточва, западните съюзници положиха конкретни усилия да помогнат на Украйна чрез осигуряване на безопасно място, както и квалифициран военен персонал за обучение на SFU.

Според ефрейтор Джъстин Коул, войник от пехотата от 3-ти батальон, мисията е просветляваща.

„Това е преживяване, което отваря очите ви и наистина ви кара да разберете сериозността на ситуацията в Украйна“, каза той. „Назначените постоянно искат да учат и да усъвършенстват уменията си. Дните са дълги, но ползотворни и аз съм горд, че съм част от тази мисия.“

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 33 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: