Отидете към основна версия

3 543 35

Водещият университет на Гана – класиран по-напред от СУ в международна класация

  • университет-
  • гана-
  • по-напред-
  • су-
  • класация

Годишната класация World University Rankings е класация в световен мащаб, целяща изготвяне на окончателен списък на най-добрите университети, оценявани по пет ключови области на преподаване, изследвания, цитирания, международни перспективи и реално приложение на научните и технологични изследвания

Снимка: БГНЕС

Университетът на Кейп коуст запазва позицията си на водещ университет в Гана и Западна Африка, предаде ганайската агенция ГНА.

Освен това, той е на четвърто място на африканския континент и е класиран сред 400-те водещи университети в световен мащаб според класацията на университетите по света за 2023 г. (World University Rankings WUR) на „Таймс хайър едюкейшън“ (Times Higher Education).

Това беше обявено в прессъобщение, подписано от майор Кофи Баах-Бентум, директор „Връзки с обществеността“ в университета на Кейп коуст (УКК), съобщава от novini.bg

Годишната класация „Уърлд юнивърсити ренкинг“ е класация в световен мащаб, целяща изготвяне на окончателен списък на най-добрите университети, оценявани по пет ключови области на преподаване, изследвания, цитирания, международни перспективи и реално приложение на научните и технологични изследвания.

При класацията се използват 13 грижливо формулирани показатели за ефективност, за да се предоставят възможно най-изчерпателните и балансирани сравнения. Всички данни са проверявани независимо от компанията за професионални услуги „ПрайсУотърхаусКупърс“.
Университетът на Кейп коуст казва, че постижението демонстрира репутацията на неговите научни изследвания през последните шест десетилетия.

С този подвиг УКК демонстрира също своя принос към висшето образование и въздействието на неговите научни изследвания в Гана, Африка и в световен мащаб, се казва още в прессъобщението.

Любопитно за отбелязване е, че университетът на Гана е с над 800 позиции по-напред от най-предно класирания български университет - СУ "Св. Климент Охридски". Университетът на Кейп коуст е на 351-во място, а СУ - на 1201-во място в подреждането.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.

Свързани новини