Отидете към основна версия

17 Октомври, 2022 21:39, обновена 17 Октомври, 2022 21:39 3 951 112

Броят на загиналите при катастрофата на изтребителя Су-34 в Ейск се увеличи (ВИДЕО)

  • загинали-
  • катастрофа-
  • изтребител-
  • су-34 -
  • йейск -
  • русия

Министерството на извънредните ситуации: в резултат на катастрофата на изтребителя Су-34 в Йейск загинаха 3 души, 21 бяха ранени

Снимка: Телеграм

Броят на загиналите при катастрофата на изтребител-бомбардировач Су-34 в Ейск, Краснодарски край, за сега е трима души. Това съобщава ТАСС с позоваване на регионалното управление на Министерството на извънредните ситуации.

Други 21 души са тежко ранени и са настанени в болница. По-рано беше съобщено за един загинал и десет са ранени, но броят им се увеличи.

Каналът SHOT също потвърди за 21 пострадали и трима загинали при инцидента. Според главният лекар на местната болница петима от пострадалите са в тежко състояние.

За извънредното положение стана известно по-рано на 17 октомври.

Летателният апарат се е разбил в двора до девететажна жилищна сграда. В резултат на което сградата се е запалила. Огънят обхванал няколко етажа едновременно и стигнал до последния деветия етаж.

По предварителни данни са пострадали 17 апартамента.

"Интерфакс" цитира информация от местното министерство на извънредните ситуации, според която пожарът е обхванал девет етажа на жилищната сграда, като горните етажи са се срутили напълно и около 45 апартамента са били повредени.

От жилищната сграда са били евакуирани над 100 души, като евакуацията продължава, съобщиха службите.

На кадри, публикувани в социалните медии, се вижда как огромно огнено кълбо избухва от многоетажна сграда, предаде Ройтерс. По информация от руски новинарски агенции пилотите са катапултирали. Агенция РИА Новости съобщи, че става въпрос за самолет Су-34, свръхзвуков изтребител-бомбардировач, който се е разбил по време на тренировъчен полет. ТАСС предаде, че катастрофата е била причинена от пожар в двигателя.

Руската Държавна следствена комисия каза, че е започнала разследване за възможно наказателно престъпление и е изпратила криминалисти на мястото на катастрофата. Тя не уточни каква информация е довела до започването на такова разследване.

Руското министерство на отбраната уточни, че военният самолет се е разбил при изкачване по време на тренировъчен полет от военно летище. Департаментът посочи като причина пожар в двигател.

Президентът Владимир Путин инструктира ръководителите на Кубан, Министерството на извънредните ситуации и Министерството на здравеопазването да отидат в Йейск, за да окажат цялата необходима помощ на пострадалите.

Източник: ТАСС

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.

Свързани новини

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания