Отидете към основна версия

1 966 15

Румънският министър на отбраната подаде оставкa

  • румъния-
  • министър-
  • отбрана-
  • оставка-
  • василе дънку

"Мотивирам жеста си през перспективата за невъзможност за сътрудничество с президента на Румъния, който е върховен главнокомандващ на армията."

Източник: БГНЕС

Министърът на националната отбрана на Румъния Василе Дънку обяви, че е подал оставка от поста, предаде агенция Аджерпрес.

"Тази сутрин подадох оставката си като министър на националната отбрана на министър-председателя на Румъния Николае Чука", написа Дънку на страницата си във Фейсбук.

Той прилага и текста на оставката, изпратена до премиера, в която говори за "невъзможност за сътрудничество" с президента Клаус Йоханис.

"Мотивирам жеста си през перспективата за невъзможност за сътрудничество с президента на Румъния, който е върховен главнокомандващ на армията. Смятам за необходимо да се оттегля от тази позиция, за да не накърня по никакъв начин процесите на вземане на решения и програмите, които изискват плавност в цялата верига на командване, и за да не блокирам редица проекти, които са абсолютно необходими за оптималното функциониране на министерството на националната отбрана и румънската армия“, посочва Василе Дънку, предаде dariknews.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: