Отидете към основна версия

1 730 35

Адам Михник: Путин води война срещу всички демокрации

  • адам михник-
  • путин-
  • владимир путин-
  • война

Руският президент Владимир Путин води война срещу всички демокрации, предупреди лауреатът на Наградата на принцесата на Астурия Адам Михник в речта си при приемането на приза

Снимка: wyborcza.pl

Руският президент Владимир Путин води война срещу всички демокрации, предупреди лауреатът на Наградата на принцесата на Астурия Адам Михник в речта си при приемането на приза вчера, предаде ДПА.

"Войната на Путин е насочена срещу целия демократичен свят", заяви бившият активист за граждански права и главен редактор на ляволибералния полски вестник "Газета Виборча" вчера вечерта в Овиедо, Северна Испания.

76-годишният Михник получи наградата в областта на комуникациите и хуманитарните науки.

Крал Фелипе Шести отбеляза значението на културата пред лицето на "ужасите на войната". В Украйна се разрушават библиотеки, училища и музеи, но войната никога няма да може да унищожи самата култура, посочи монархът.

Наградите на принцесата на Астурия носят името на наследницата на испанския престол и се присъждат ежегодно в осем категории.

Тази година олимпийският отбор на бежанците получи наградата в спортната категория. Отборът на бежанците се състезава за първи път на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. с 10 спортисти. На летните игри в Токио миналата година имаше 29 спортисти.

Носителите на Наградата на принцесата на Астурия" получават 50 000 евро и скулптура от Жоан Миро. Наградите са испанският вариант на Нобеловите награди.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 26 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: