Отидете към основна версия

1 618 6

Азербайджан обстрелва арменски позиции

  • армения-
  • азербайджан-
  • нагорни карабах

Министерството на отбраната на Армения отбелязва, че към 22:00 часа ситуацията на фронтовата линия е относително стабилна

Снимка: Shutterstock

Подразделенията на въоръжените сили на Азербайджан са открили огън от стрелково оръжие с различен калибър по арменски позиции, разположени в източната част на арменско-азербайджанската граница. Това съобщиха от пресслужбата на арменското министерство на отбраната в понеделник, цитирани от News.am.

"На 14 ноември в 20:00 ч. части на въоръжените сили на Азербайджан откриха огън от стрелково оръжие от различен калибър по посока на арменски позиции, разположени в източната част на арменско-азербайджанската граница. Там няма загуби от арменска страна", се казва в доклада.

Министерството на отбраната на Армения отбелязва, че към 22:00 часа ситуацията на фронтовата линия е относително стабилна.

Припомняме, че на 9 ноември беше съобщено, че руският президент Владимир Путин ще посети Армения на 22 ноември за разговори, като сблъсъците със съседен Азербайджан ще бъдат на дневен ред.

Сблъсъците са свързани с десетилетни вражди за контрола над региона Нагорни Карабах, международно признат като част от Азербайджан, но до 2020 г. до голяма степен контролиран от мнозинство, което е етническо арменско население.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини