14 Ноември, 2022 22:30 1 617 6

Азербайджан обстрелва арменски позиции

  • армения-
  • азербайджан-
  • нагорни карабах

Министерството на отбраната на Армения отбелязва, че към 22:00 часа ситуацията на фронтовата линия е относително стабилна

Азербайджан обстрелва арменски позиции - 1
Снимка: Shutterstock

Подразделенията на въоръжените сили на Азербайджан са открили огън от стрелково оръжие с различен калибър по арменски позиции, разположени в източната част на арменско-азербайджанската граница. Това съобщиха от пресслужбата на арменското министерство на отбраната в понеделник, цитирани от News.am.

"На 14 ноември в 20:00 ч. части на въоръжените сили на Азербайджан откриха огън от стрелково оръжие от различен калибър по посока на арменски позиции, разположени в източната част на арменско-азербайджанската граница. Там няма загуби от арменска страна", се казва в доклада.

Министерството на отбраната на Армения отбелязва, че към 22:00 часа ситуацията на фронтовата линия е относително стабилна.

Припомняме, че на 9 ноември беше съобщено, че руският президент Владимир Путин ще посети Армения на 22 ноември за разговори, като сблъсъците със съседен Азербайджан ще бъдат на дневен ред.

Сблъсъците са свързани с десетилетни вражди за контрола над региона Нагорни Карабах, международно признат като част от Азербайджан, но до 2020 г. до голяма степен контролиран от мнозинство, което е етническо арменско население.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ако тези сблъсъци

    10 3 Отговор
    Продължат азерският газ за европа ще стане под въпрос
  • 2 Бабикян

    7 3 Отговор
    Ще отвърна на огъня с яйца и риба.
  • 3 Киро Стрелецът

    11 6 Отговор
    Веднага Европътъ да се самосанкционира, пардон да се самосезира, и да спре да купува газ от азербайджан.
  • 4 гост

    6 8 Отговор
    Кога арменците ще напуснат Нагорни Карабах? Ясно е, че докато не напуснат окупираните територии стрелбата от страна на Азербайджан няма да спре
  • 5 Браво

    6 3 Отговор
    В Армения се намира втората по големина централа на сорос, след тази в България.
    САЩ и Франция са им гаранти, само припомням!
  • 6 3456

    3 4 Отговор
    Арменците го закъсаха, тоя слаб путин и сащиянци, на които не им пука , турците от азер нещо си могат да им спретнат лоши работи. Щом дори с Иран се пробват да се разберат да помогне, много са го закъсали.