Отидете към основна версия

729 2

ОАЕ и Финландия обсъдиха задълбочаване на сътрудничеството

  • оае-
  • обединените арабски емирства-
  • финландия -
  • сътрудничество

Политическият консултативен комитет на Обединените арабски емирства и Финландия обсъди задълбочаване на сътрудничеството

Снимка: УАМ

Днес започна първото заседание на Политическия консултативен комитет на министерството на външните работи и международното сътрудничество на Обединените арабски емирства (ОАЕ) и министерството на външните работи на Финландия, предаде информационната агенция на ОАЕ – УАМ. То се проведе в централната сграда на министерството на външните работи и международното сътрудничество в Абу Даби.

Срещата беше председателствана от Лана Заки Нусейбе, помощник-министърка на външните работи и международното сътрудничество по политическите въпроси и постоянен представител на емирствата в ООН. Съпредседател на срещата бе Кай Зауер, заместник-държавен секретар по външните работи и въпросите на сигурност към финландското външно министерство.

По време на консултациите двете страни разгледаха развитието на двустранните отношения и съвместното сътрудничество, както и начините за задълбочаване на връзките помежду им.

Двете страни обсъдиха актуални въпроси на регионалното и международно развитие и изразиха позициите си по тези теми. След това представителите на ОАЕ и Финландия обсъдиха сближаването на разбиранията си по различни въпроси с цел справяне с предизвикателствата на регионалната и международната сцена.

Източник: БТА

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.

Свързани новини