Отидете към основна версия

1 405 13

Шолц няма проблем при комуникацията с Путин

  • германия-
  • олаф шолц-
  • путин-
  • комуникация-
  • меркел

Въпреки това той твърди, че президентът на Русия "преследва цели", които Западът не може да приеме

Източник: БГНЕС

Канцлерът на ФРГ Олаф Шолц увери, че няма проблеми в комуникацията с руския президент Владимир Путин и затова няма нужда бившият германски лидер Ангела Меркел да поема ролята на посредник в отношенията с Москва, отбелязва изданието Focus.

"Нека бъдем директни: нямам проблем с комуникацията с руския лидер“, подчерта Шолц в интервю за изданието. Въпреки това той твърди, че президентът на Русия "преследва цели", които Западът не може да приеме. Шолц също така призна, че все още се консултира с Меркел по въпроси, свързани с политиката спрямо Москва. Той също така похвали приноса ѝ като канцлер и изрази увереността си, че името ѝ ще бъде включено в учебниците по история.

Шолц отново заяви, че началото на войната в Украйна е повратна точка. "Всяко грешно или прибързано решение може да доведе до ужасни последици за страната ни“, каза той. Канцлерът обеща да продължи да помага на Украйна "колкото е необходимо". В същото време той отказа да коментира кога конфликтът може да приключи, но предположи, че ще дойде време, "когато и Русия ще започне да търси изходи от тази фатална ситуация“.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 13 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: