Отидете към основна версия

1 077 22

Естония ще предостави финансова помощ на най-тежко засегнатите украинци

  • украйна-
  • естония-
  • помощ-
  • засегнати-
  • украинци

Тези плащания могат да бъдат направени на тези, които не получават помощ по други програми

Източник: БГНЕС

Украински граждани, пострадали в резултат на войната, могат да получат финансова помощ от Естонския съвет за бежанците.

Това се казва в изявление, публикувано на сайта на Министерството на реинтеграцията на временно окупираните територии на Украйна, съобщава Укринформ.

„Приоритет за получаване на финансова помощ са най-уязвимите категории от населението“, допълват от министерството.

Тези плащания могат да бъдат направени на тези, които не получават помощ по други програми. По-специално, парите могат да бъдат преведени на вътрешно разселени лица или местни жители на регионите Харков, Луганск, Донецк, Запорожие, Киев, Суми, Чернигов, Николаев и Одеса.

Приоритет се дава на граждани, чиито членове на семейството са били травматизирани или ранени в резултат на военни действия - на цивилни лица. Сред тях има и хора, които в резултат на военни действия са загубили напълно домовете си или домовете им са частично разрушени и се нуждаят от ремонт. В списъка са и самотни майки/бащи с непълнолетни деца, семейства, в които има хора с увреждания или онкоболни, които се нуждаят от скъпоструващо лечение. Приоритет се дава и на украинците, които са загубили работата си и нямат средства за живот. Списъкът включва тези, които са били принудени да напуснат домовете си и не могат да се върнат, защото територията е окупирана или там се водят военни действия, както и семейства с ниски доходи в трудоспособна възраст.

Размерът на плащането е около 2200 UAH за всеки член на семейството, но не повече от петима членове на семейството. Парите се изплащат веднъж месечно в рамките на три месеца.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 14 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: