Отидете към основна версия

4 635 90

Визията на САЩ и Украйна за прекратяване на войната съвпада на 100%

  • украйна-
  • русия-
  • сащ-
  • позиция-
  • мир

Киев си е осигурил подкрепата и на двете парии на американския Сенат

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Целите и визията за условията за прекратяване на конфликта в Украйна във Вашингтон и Киев съвпадат на 100%. „Мога да кажа, че с американците имаме 100% съвпадение на разбирането какъв е краят на войната, какви са целите ни, какви компромиси може да има. Пак искам да кажа, че с президента Владимир Путин няма компромиси, с тази власт няма да има независимост, териториална цялост, суверенитет... Те явно са с нас днес и вярват, че нашата победа ще бъде и тяхна победа“, каза ръководителят на кабинета на Владимир Зеленски Андрий Ермак.

Ермак също няколко пъти подчерта, че Киев си е осигурил подкрепата и на двете парии на американския Сенат: демократи и републиканци.

Русия започна военна операция в Украйна на 24 февруари. Президентът Владимир Путин нарече целта му „защита на хора, които са били подложени на тормоз и геноцид от киевския режим в продължение на осем години“. За това, по думите му, се планира да се извърши „демилитаризация и денацификация на Украйна“, да бъдат изправени пред съда всички военнопрестъпници, отговорни за „кървавите престъпления срещу мирното население“ в Донбас.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 65 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: