Отидете към основна версия

630 3

Световната среща на върха на жените 2023 г. ще се проведе в Абу Даби

  • световната среща на върха на жените -
  • абу даби-
  • оае-
  • бединените арабски емирства

Женското лидерство е от съществено значение за постигането на мир и социална интеграция, най-вече в разширяването на равенството между половете и женското овластяване в наши дни

Снимка: УАМ

Световната среща на върха на жените ще се проведе в Абу Даби, предаде новинарската агенция на Обединените арабски емирства (ОАЕ) – УАМ.

Събитието ще се проведе на 21 и 22 февруари и на него ще бъде обсъдена ролята на жените за установяване на мир, социална интеграция и растеж на благосъстоянието.

В изявление на форума се казва, че женското лидерство е от съществено значение за постигането на мир и социална интеграция, най-вече в разширяването на равенството между половете и женското овластяване в наши дни.

Организаторите отбелязаха, че е време да се проведе световен диалог между лица, които са овластени да взимат решения, учени, активисти и професионалисти. Наред с всичко останало те трябва да обменят мнения и да очертаят перспективи, както и предложат решения за ръководна роля на жените по проблеми, свързани с половото неравенство, домашното насилие и политическите недостатъци.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини