Отидете към основна версия

1 207 18

Замесването на САЩ в украинския конфликт не е жизненоважен национален интерес

  • сащ-
  • конфликт-
  • украйна-
  • национален-
  • интерес

Заяви губернаторът на Флорида и претендент за Белия дом Рон Десантис

Източник: БГНЕС

По-нататъшното "замесване в териториалния спор между Украйна и Русия" не спада към жизненоважните национални интереси на САЩ, заяви губернаторът на Флорида и претендент за Белия дом Рон Десантис, цитиран от Ройтерс.

Водещият от телевизионния канал "Фокс нюз" Тъкър Карлсън помести вчера в Туитър отговори на въпросник за войната в Украйна, които са дали официални и неофициални кандидати за президентския пост от Републиканската партия.

"САЩ имат множество жизненоважни национални интереси, но по-нататъшното замесване в териториалния спор между Украйна и Русия не е един от тях", посочва Десантис в отговора си. "Правителството "Байдън" на практика подписа "празен чек" за финансиране на този конфликт, "колкото време е нужно", без ясно посочени цели и без да е ясно кой носи отговорността, и с това отвлече вниманието от най-неотложните проблеми на нашата страна", допълва той.

Ръководеното от президента Джо Байдън правителство на демократите предостави на Киев военна помощ за милиарди долари и убеди международните партньори на Вашингтон да се обединят в подкрепа на Украйна, в която Русия нахлу преди малко повече от година.

Социологическите проучвания сочат Десантис като един от най-опасните съперници за бившия президент Доналд Тръмп в надпреварата за президентската номинация на Републиканската партия за изборите през 2024 г.

Запитан дали САЩ трябва да подкрепят смяна на режима в Москва, Тръмп отговаря във въпросника: "Не. Трябва да подкрепим смяна на режима в САЩ, това е далеч по-важно. Правителството "Байдън" е това, което ни вкара в тази бъркотия".

В коментар на тези изказвания прессекретарят на Националния комитет на Демократическата партия Амар Муса заяви: "Това е поредното доказателство, че съревнованието за твърдия електорат на МАГА (от англ. MAGA - Make America Great Again, Да направим Америка отново велика - бел. ред.) прави така, че кандидатите за президентската номинация на републиканците за изборите през 2024 г. ще заемат изключително крайни позиции, дори и те да са в ущърб на нашите съюзници и демокрация".

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.

Свързани новини