Last news in Fakti

14 Март, 2023 12:55 1 193 18

Замесването на САЩ в украинския конфликт не е жизненоважен национален интерес

  • сащ-
  • конфликт-
  • украйна-
  • национален-
  • интерес

Заяви губернаторът на Флорида и претендент за Белия дом Рон Десантис

Замесването на САЩ в украинския конфликт не е жизненоважен национален интерес - 1
Източник: БГНЕС

По-нататъшното "замесване в териториалния спор между Украйна и Русия" не спада към жизненоважните национални интереси на САЩ, заяви губернаторът на Флорида и претендент за Белия дом Рон Десантис, цитиран от Ройтерс.

Водещият от телевизионния канал "Фокс нюз" Тъкър Карлсън помести вчера в Туитър отговори на въпросник за войната в Украйна, които са дали официални и неофициални кандидати за президентския пост от Републиканската партия.

"САЩ имат множество жизненоважни национални интереси, но по-нататъшното замесване в териториалния спор между Украйна и Русия не е един от тях", посочва Десантис в отговора си. "Правителството "Байдън" на практика подписа "празен чек" за финансиране на този конфликт, "колкото време е нужно", без ясно посочени цели и без да е ясно кой носи отговорността, и с това отвлече вниманието от най-неотложните проблеми на нашата страна", допълва той.

Ръководеното от президента Джо Байдън правителство на демократите предостави на Киев военна помощ за милиарди долари и убеди международните партньори на Вашингтон да се обединят в подкрепа на Украйна, в която Русия нахлу преди малко повече от година.

Социологическите проучвания сочат Десантис като един от най-опасните съперници за бившия президент Доналд Тръмп в надпреварата за президентската номинация на Републиканската партия за изборите през 2024 г.

Запитан дали САЩ трябва да подкрепят смяна на режима в Москва, Тръмп отговаря във въпросника: "Не. Трябва да подкрепим смяна на режима в САЩ, това е далеч по-важно. Правителството "Байдън" е това, което ни вкара в тази бъркотия".

В коментар на тези изказвания прессекретарят на Националния комитет на Демократическата партия Амар Муса заяви: "Това е поредното доказателство, че съревнованието за твърдия електорат на МАГА (от англ. MAGA - Make America Great Again, Да направим Америка отново велика - бел. ред.) прави така, че кандидатите за президентската номинация на републиканците за изборите през 2024 г. ще заемат изключително крайни позиции, дори и те да са в ущърб на нашите съюзници и демокрация".


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    40 3 Отговор
    Той стана вече и "ваш" проблем,тоя път НЯМА да се измъкнете! Холивуд с Клинт Истууд и Силвестър с кривата уста няма да ви заместят на "бойното поле",мъкиии...
  • 2 тикви американски

    45 5 Отговор
    Ох горките, те незамесени - САЩ и подлогите им от НАТО и ЕС са в центъра на тази война с Русия!!!

    Коментиран от #9

  • 3 Вашето мнение

    30 4 Отговор
    Тоя губернатор не разбира ли, че с това изказване засяга нежните душички на сикото колоездач в колонията, че бърка в джобчетата на всички грантови жълтопаветници.
  • 4 !!!!!!!!!!

    31 4 Отговор
    Русия е в състояние да унищожи всяка страна от Северноатлантическия алианс, която изпрати войски на територията на Украйна, заяви американският политик демократ Джефри Йънг .

    Според политика Европа трябва "добре да помисли", преди да последва примера на Запада и да започне истинска "лудница".

    "Това е лудост. Може да доведе до това Русия да унищожи всяка страна, която изпрати войски; или може да доведе до ядрена война, която може да унищожи всички на Земята", каза политикът.

    Както Янг ​​подчерта, страните би било добре да помислят. как да избегнем подобен плачевен сценарий
  • 5 Сащ приятели-врагове не трябват

    32 2 Отговор
    Леко полеко американците пускат урките в канала....Ама то е така-слугинажа не се уважава от никой...
  • 6 Град Симитли

    13 4 Отговор
    Затуй, дай да заместим аборигените от България?!
    Гиди,.............!
  • 7 1944

    5 21 Отговор
    бай дън се оказа голем шахматист. с два хода му разказа играта на безаналоговия велик грос майстор в кремъл.
  • 8 Макробиолог

    12 1 Отговор
    Ето за това щата Флорида се пренасели---ковид ограниченията бяха пожелателни,жендър мендър е аут оф дъ скул и т.н.
  • 9 1944

    3 16 Отговор

    До коментар #2 от "тикви американски":

    умрел некой да вова срещу страхливи варвари с лъкове и стрели. нато и ес си гледат живота. ма вие си кълвете на гола кукичка. не ни пречите ве шаранчета.

    Коментиран от #10

  • 10 тикви продажни

    16 2 Отговор

    До коментар #9 от "1944":

    Поредно закърняло мозъче!
  • 11 Дори и в САЩ

    18 3 Отговор
    се намират хора с разум, не подвластни на манипулациите и пропагандата за овтсете.

    Коментиран от #16

  • 12 Браво

    9 3 Отговор
    Добре го казва сенатора: ТЕРИТОРИАЛЕН СПОР.Не е война между държави.Спорят за територията Украйна.

    Коментиран от #14

  • 13 От страни

    6 3 Отговор
    Абе тя ще се обърне палачинката и да видиш чудото всичуи ще хвалят Путин и Русия. Русия ще спаси света от сащтанистите. Ей и баба Ванга го е казала и Едгар Кейси и даже Третото Фатимско пророчество дето го крие Ватикан за да не се разбере че Русия е под закрила на Богородицата. Кой не вярва четете за Фатимските пропчества. Богородица е идвала при едни деца та им казала да викат възрастни та на края хиляди са идвали да я видят и чуят. И тогава когато руския цар се отрече от престола Тя е казала: "Руския цар се отрече от короната и аз я приемам....."
  • 14 От страни

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "Браво":

    Щото не е държава а територия. Даже границите не са демаркирани и утвърдени в ООН-то. По документи на ООН тази територия си е още руска.
  • 15 Ха ха ха ха ха

    5 2 Отговор
    На тия им гръмна ха три банки и се н. асраха... Ха ха ха... Айде, бегане му е майката от Украйна... На колесниците и в краварника за да спре пускането на банките ви.
  • 16 Амиии

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Дори и в САЩ":

    Според мен не е точно така..
    Само когато изправиш американец до стената с пистолет на челото, само тогава проявява разум... Вярвам, че ще хванеш идеята ми.
  • 17 стоян георгиев

    3 0 Отговор
    Дупето ме боли...
  • 18 Гост

    2 1 Отговор
    Айде соросоидни грантажии,почвайте да квичииитеее