Отидете към основна версия

868 7

Говорителя на МВнР на Беларус Анатолий Глаз: Едностранните ограничителни мерки, т.е. санкциите, са незаконни

  • белорус-
  • анатолий глаз-
  • едностранните ограничителни мерки-
  • санкции

Беларус е готова да води диалог, но само равноправен и взаимно уважителен. Политиката на евроструктурите, които се отдалечават от взаимно уважаващия диалог и не се опитват да предложат нищо друго освен поредните принудителни мерки срещу независима държава, е задънена улица, подчерта Глаз

Снимка: БЕЛТА

Депутатите от затъналият в корупционни скандали Европейския парламент трябва да се справят с проблемите на своя регион, които са повече от достатъчни, заяви говорителя на МВнР на Беларус Анатолий Глаз. Можете да започнете със срещи с вашето население и избиратели, ако разликата от реалността вече е толкова голяма, че не ви позволява да виждате гредата в окото си, допълни той..

Беларус е готова да води диалог, но само равноправен и взаимно уважителен. Винаги говорим открито за това. Затова би било по-добре евродепутатите да помислят как да допринесат за взаимноизгодното сътрудничество на стопанските субекти на нашите страни, да изкоренят тоталните ограничения на основното право на свобода на движение на граждани на страни от ЕС и Беларус, както и за други наистина належащи въпроси, поясни говорителя на МВнР на Беларус Анатолий Глаз.

Едностранните ограничителни мерки, т.е. санкциите, са незаконни. За всеки разбиращ човек е очевидно, че това е инструмент за натиск, който нарушава основните права на населението на суверенните държави, срещу които са насочени тези мерки. Времето показа, че сме в състояние спокойно и ефективно да предпазим гражданите си от европейските опити да им навредят, коментира говорителя на МВнР на Беларус Анатолий Глаз относно призива на евродепутатите да разширят санкциите срещу Беларус.

Политиката на евроструктурите, които се отдалечават от взаимно уважаващия диалог и не се опитват да предложат нищо друго освен поредните принудителни мерки срещу независима държава, е задънена улица. Жалко е, че Европейският парламент в този контекст не заема самостоятелна позиция. Ние разбираме, че подобни призиви са отработване на нечий политическа или икономическа поръчка, подчерта Глаз.

Източник: БЕЛТА

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 18 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: