Отидете към основна версия

1 085 6

Президентът Башар Ал-Асад пристигна на официално посещение в ОАЕ

  • сирия-
  • оае-
  • обединените арабски емирства-
  • башар ал-асад-
  • абу даби-
  • шейх мохамед бин зайед ал нахаян

При пристигането си в двореца президентът Ал-Асад тържествено бе приет от Шейх Ал Нахаян, прозвуча националният химн на САР, след това бяха дадени 21 артилерийски изстрела и групата на почетната гвардия се подреди да поздрави сирийския лидер

Снимка: САНА

Президентът на САР Башар Ал-Асад пристигна на официално посещение в Обединените арабски емирства, придружен от съпругата си Асма Ал-Асад и високопоставена делегация.

На летището в Абу Даби сирийският лидер беше посрещнат от президента на Обединените арабски емирства шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян.

Когато самолетът на президента Ал-Асад навлезе във въздушното пространство на ОАЕ, няколко военни самолета се издигнаха във въздуха, за да приветстват посещението му.

След пристигането сирийската делегация се отправи към двореца "Ал-Уатан", където бяха предвидени разговори с президента на ОАЕ Ал Нахаян. Г-жа Асма Ал-Асад се срещна с „Майката на емирствата“ – Фатима Бент Мубарак, председател на Общия съюз на жените, председател на Висшия съвет по майчинство и детство и ръководител на Фонда за семейно развитие.

При пристигането си в двореца президентът Ал-Асад бе тържествено посрещнат от Шейх Ал Нахаян, който придружи президента Ал-Асад до подиума за официалните речи. Прозвуча националният химн на Сирия, след което бяха изстреляни 21 артилерийски залпя, а групата на почетната гвардия се подреди за да поздрави сирийския лидер.

Сирийската делегация включва: министъра на икономиката и външната търговия Самер Ал-Халил, министъра на президентските въпроси Мансур Аззам, министъра на информацията Бутрос Ал-Халяк, помощник-министъра на външните работи Айман Сузан и шарже д'афер на сирийското посолство в Абу Даби Гасан Абас.

Източник: САНА

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 13 гласа.

Свързани новини