Last news in Fakti

20 Март, 2023 12:00 1 077 6

Президентът Башар Ал-Асад пристигна на официално посещение в ОАЕ

  • сирия-
  • оае-
  • обединените арабски емирства-
  • башар ал-асад-
  • абу даби-
  • шейх мохамед бин зайед ал нахаян

При пристигането си в двореца президентът Ал-Асад тържествено бе приет от Шейх Ал Нахаян, прозвуча националният химн на САР, след това бяха дадени 21 артилерийски изстрела и групата на почетната гвардия се подреди да поздрави сирийския лидер

Президентът Башар Ал-Асад пристигна на официално посещение в ОАЕ - 1
Снимка: САНА

Президентът на САР Башар Ал-Асад пристигна на официално посещение в Обединените арабски емирства, придружен от съпругата си Асма Ал-Асад и високопоставена делегация.

На летището в Абу Даби сирийският лидер беше посрещнат от президента на Обединените арабски емирства шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян.

Когато самолетът на президента Ал-Асад навлезе във въздушното пространство на ОАЕ, няколко военни самолета се издигнаха във въздуха, за да приветстват посещението му.

След пристигането сирийската делегация се отправи към двореца "Ал-Уатан", където бяха предвидени разговори с президента на ОАЕ Ал Нахаян. Г-жа Асма Ал-Асад се срещна с „Майката на емирствата“ – Фатима Бент Мубарак, председател на Общия съюз на жените, председател на Висшия съвет по майчинство и детство и ръководител на Фонда за семейно развитие.

При пристигането си в двореца президентът Ал-Асад бе тържествено посрещнат от Шейх Ал Нахаян, който придружи президента Ал-Асад до подиума за официалните речи. Прозвуча националният химн на Сирия, след което бяха изстреляни 21 артилерийски залпя, а групата на почетната гвардия се подреди за да поздрави сирийския лидер.

Сирийската делегация включва: министъра на икономиката и външната търговия Самер Ал-Халил, министъра на президентските въпроси Мансур Аззам, министъра на информацията Бутрос Ал-Халяк, помощник-министъра на външните работи Айман Сузан и шарже д'афер на сирийското посолство в Абу Даби Гасан Абас.

Източник: САНА


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЩЕ ИЗЛЕКУВАТ ФАШИЗМА

    20 1 Отговор
    ТЕЗИ ЩЕ ИЗЛЕКУВАТ ФАШИЗМА НА ЗАПАДА САМО ГЛЕДАЙТЕ СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНКИ ....
  • 2 д-р ал Асад и съпругата му

    24 1 Отговор
    са високообразовани и цивилизовани хора, а не някакви чаршафсани бедуини. В Сирия мирно и в разбирателство живееха хора от всички религии, докато терористите от краварника решиха да приключат страната през главорезите си от ИДИЛ.
  • 3 Жена

    19 1 Отговор
    Някой от "ястрбите" да е имал такова посрещане? 😄 Няма вече криза и изолация на Сирия. Браво. ФАЩ и ЕС се провали ха в арабския свят.
  • 4 Невен

    12 1 Отговор
    Много добро и заслужено посрещане на един лидер!Провал за деменцията в този регион!Приятна новина!
  • 5 Хасковски каунь

    8 1 Отговор
    Никой не бръснипиндосите за слива
  • 6 УСА боклук

    8 1 Отговор
    Пълна изолация на УСА в арабския свят.