Отидете към основна версия

521 1

Тайван насърчава равенството между половете

  • тайван-
  • равенство между половете-
  • дигитална ера-
  • цифрова ера-
  • технологии

Проведе се 67-та сесия на CSW

Шестдесет и седмата сесия на Комисия за положението на жените (CSW67) се проведе присъствено тази година в периода 6-17 март. Основната тема бе свързана с иновациите и технологичните промени в цифровата ера за постигане на равенство между половете и овластяване на всички жени и момичета.

Тайван е международно признат за насърчаване на равенството между половете. По време на CSW67 тайванските неправителствени организации имаха за цел да насърчат инициативи за равенство между половете.

Наред с CSW67, Министерство на външните работи на Тайван и Фондацията за насърчаване и развитие на правата на жените проведоха няколко събития, за да отпразнуват Седмицата на равенството между половете в Тайван.

По-рано този месец се проведе и вечер, посветена на Тайван в Икономическия и културен офис на Тайпе в Ню Йорк. Сред присъстващите бяха изтъкнати гости от дипломатическите съюзници на Тайван отвъд океана, неправителствени организации и делегацията на Тайван CSW67.

Събитията в Тайванския икономически и културен офис в Ню Йорк през този месец недвусмислено разкриха постиженията в публичния и частния сектор по отношение на равенството между половете и технологичното развитие.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини