Отидете към основна версия

1 153 9

Израелските сили убиха палестинците, застреляли три жени през април

  • израел-
  • хамас-
  • убити израелски гражданки-
  • палетинци

Палестинското министерство на здравеопазването съобщи за три жертви по време на израелска акция в град Наблус

Снимка: Shutterstock

Израелските сили убиха в четвъртък двама палестински въоръжени мъже, които застреляха майка от британско-израелски произход и двете ѝ дъщери през април в окупирания Западен бряг, съобщи израелската служба за вътрешна сигурност, цитирана от Ройтерс.

Трети боец, който е помагал на двамата стрелци, също е бил убит при акцията, заявиха от израелската служба Шин Бет.

Палестинското министерство на здравеопазването съобщи за три жертви по време на израелска акция в град Наблус. От Шин Бет добавиха, че и тримата мъже са били членове на палестинската ислямистка въоръжена групировка "Хамас", което е потвърдено от самата "Хамас"

Израелско-палестинското насилие ескалира тази година с чести военни акции на фона на поредица от палестински нападения. Британско-израелската гражданка Луси Лия Ди и двете ѝ дъщери Мая и Рина бяха застреляни на 7 април в долината на река Йордан.

Поредната ескалация на насилието започна във вторник скоро след съобщението за смъртта на Хадер Аднан, политически лидер на фракцията на Ислямския джихад, определена от Запада и Израел за терористична групировка.

Аднан провеждаше гладна стачка от 87 дни, докато чакаше съдебен процес по обвинения за заплаха за сигурността. Той беше намерен в безсъзнание в килията си и откаран в болница, където беше обявен за мъртъв след опити да бъде съживен, съобщиха от Израелската служба за затворите.

Палестинските лидери обвиниха Израел, че е причинил смъртта на Аднан, първият палестински затворник , починал след гладна стачка в израелски арест от повече от 30 години.

В Газа въоръжени палестински фракции, включително "Хамас" и "Ислямски джихад", поеха отговорност за ракетите, изстреляни към Израел, където един човек беше тежко ранен.

Израелската армия каза, че в отговор е атакувала постове и оръжейни обекти на "Хамас".

Източник: Ройтерс

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.

Свързани новини