Last news in Fakti

4 Май, 2023 11:30 1 145 9

Израелските сили убиха палестинците, застреляли три жени през април

  • израел-
  • хамас-
  • убити израелски гражданки-
  • палетинци

Палестинското министерство на здравеопазването съобщи за три жертви по време на израелска акция в град Наблус

Израелските сили убиха палестинците, застреляли три жени през април - 1
Снимка: Shutterstock

Израелските сили убиха в четвъртък двама палестински въоръжени мъже, които застреляха майка от британско-израелски произход и двете ѝ дъщери през април в окупирания Западен бряг, съобщи израелската служба за вътрешна сигурност, цитирана от Ройтерс.

Трети боец, който е помагал на двамата стрелци, също е бил убит при акцията, заявиха от израелската служба Шин Бет.

Палестинското министерство на здравеопазването съобщи за три жертви по време на израелска акция в град Наблус. От Шин Бет добавиха, че и тримата мъже са били членове на палестинската ислямистка въоръжена групировка "Хамас", което е потвърдено от самата "Хамас"

Израелско-палестинското насилие ескалира тази година с чести военни акции на фона на поредица от палестински нападения. Британско-израелската гражданка Луси Лия Ди и двете ѝ дъщери Мая и Рина бяха застреляни на 7 април в долината на река Йордан.

Поредната ескалация на насилието започна във вторник скоро след съобщението за смъртта на Хадер Аднан, политически лидер на фракцията на Ислямския джихад, определена от Запада и Израел за терористична групировка.

Аднан провеждаше гладна стачка от 87 дни, докато чакаше съдебен процес по обвинения за заплаха за сигурността. Той беше намерен в безсъзнание в килията си и откаран в болница, където беше обявен за мъртъв след опити да бъде съживен, съобщиха от Израелската служба за затворите.

Палестинските лидери обвиниха Израел, че е причинил смъртта на Аднан, първият палестински затворник , починал след гладна стачка в израелски арест от повече от 30 години.

В Газа въоръжени палестински фракции, включително "Хамас" и "Ислямски джихад", поеха отговорност за ракетите, изстреляни към Израел, където един човек беше тежко ранен.

Израелската армия каза, че в отговор е атакувала постове и оръжейни обекти на "Хамас".

Източник: Ройтерс


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защо евреите

    7 3 Отговор
    са мразени от целият свят - десни,леви,мюсюлмани,християни, будисти..Някой знае ли Защо е така от хилядолетия?

    Коментиран от #3, #7

  • 2 Булба67

    5 3 Отговор
    ,,На зла круша зъл прът"
  • 3 Тя е

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Защо евреите":

    Задаваш отговори!
  • 4 Кой

    0 2 Отговор
    Мрази евреи? Сетете се сами!
  • 5 Само предлагам

    2 2 Отговор
    Каквото повикало такова се обадило

    Коментиран от #6

  • 6 Демукрат

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Само предлагам":

    А не трябваше ли първо да ги осъдят?

    Коментиран от #8

  • 7 Заради

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Защо евреите":

    лихварството. Предлагат ти пари когато се нуждаеш от тях преструвайки се че ти помагат, но после искат парите с лихва. Нещо като съвременните "бързи кредити" и "колекторски фирми". Освен това смятат само себе си за хора, а другите сме "гои"- непълноценни. Смятат се и за богоизбрани като желаят някога да управляват целия свят.
  • 8 Трябваше да ги

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Демукрат":

    задържат за 24ч., после за 72ч., да ги държат в ареста и да ги пуснат след изтичане на максималния срок без обвинение, а после те да осъдят държавата в Страсбург на парично обезщетение за нарушаване на човешките им права. Така се прави в демократичните държави, а и у нас.
  • 9 дядото

    0 0 Отговор
    и там военните раздават правосъдие.нещо като задържане,съд и пр.- няма-действат като фашисти,а ни говорят за демокрация