Отидете към основна версия

3 092 28

Стрелецът в Сърбия е открил огън по хора в 3 различни села

  • сърбия-
  • убити-
  • белград-
  • село-
  • младеновац-
  • дубона-
  • терористичен акт

Осем убити и най-малко 13 ранени при поредна масова стрелба в района на сръбския град Младеновац на 42 километра южно от Белград. Министърът на вътрешните работи Братислав Гашич нарече стрелбата "терористичен акт", без да предостави повече подробности

Снимка:b92.net

Поредната стрелба в Сърбия разтресе отново страната, която вече бе потънала в скръб и траур заради убитите деца в сръбското училище. За два дни две масови стрелби с много жертви и десетки ранени е нехарактерно деяние за Сърбия, което вдигна цялата сръбска и международна общественост на крак. Сръбските власти и следствените органи активно работят и по двата случая, като уви, състоянието на ранените до момента от двете стрелби се влошава, пишат сръбските медии.

Припомняме, че осем души бяха убити и най-малко 13 души бяха ранени при нова масова стрелба в Сърбия край град Младеновац, на 42 километра южно от Белград, предаде Франс прес, като се позова на съобщения на местни медии. Сръбската полиция издирва извършителя, издигнати са пътни блокади. Трагедията се разиграла само ден, след като Сърбия беше разтърсена от друга масова стрелба, при която 13-годишно момче застреля 8 съученици и охранител в училище в Белград.

Стрелецът е открил огън с автоматично оръжие от движеща се кола, с която избягал. Той е стрелял по хора в три села край Младеновац, като е подбирал жертвите си на произволен принцип, посочват Ройтерс и Франс прес.

Към района са изпратени специални полицейски части и хеликоптери, както и линейки, съобщи Асошиейтед прес. Там сега има около 600 души от силите на реда, допълва Франс прес.

В коментар, публикуван в сръбския информационен портал "Телеграф", министърът на вътрешните работи Братислав Гашич нарече стрелбата "терористичен акт", без да предостави повече подробности.

Сръбската полиция съобщи, че предполагаемият извършител е на 21-години, идентифициран е само като У. Б.

Ройтерс съобщава, че край село Дубона, разположено недалече от Младеновац, тежко въоръжени полицаи са направили контролен пункт и претърсват преминаващите автомобили.

Поредната масова стрелба в Сърбия се случва по-малко от 48 часа след като 13-годишно момче застреля девет души и рани седем в училище в Белград, преди да се предаде.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: