Отидете към основна версия

3 139 41

Рекордна миграция към Обединеното кралство

  • великобритания-
  • риши сунак-
  • натиск-
  • миграция

Това оказва огромен натиск върху британския премиер - Риши Сунак

Годишната нетна миграция към Обединеното кралство достигна рекордно високо ниво от 606 000 души миналата година, показват официални оценки, което оказва натиск върху британския премиер, Риши Сунак, който обеща да намали потока. Повишението е предизвикано от граждани на държави извън Европейския съюз, включително бежанци от Украйна и хора, мигриращи за работа и образование, според Службата за национална статистика (ONS). Сунак заяви, че числата са твърде високи и обяви реформи, които ще ограничат правото на някои международни студенти да водят членове на семейството си в страната, предаде "Фокус".

Хората, идващи в Обединеното кралство от страни извън ЕС за работа, обучение и хуманитарни цели, са основните двигатели на увеличението. Въпреки това, има доказателства, че имиграцията се е забавила през последните месеци. Правителството отвори визови схеми за хора от Украйна и Хонконг, а компаниите в различни сектори призоваха за наемане на международен персонал, за да компенсират недостига на работна ръка.

Преди референдума за Брекзит през 2016 година, нетната миграция към Великобритания през 2015 година беше 329 000 души. Сунак обеща също така да се справи с нелегалната миграция, като в последните години десетки хиляди хора пристигнаха на малки лодки през Ламанша от континентална Европа.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: